Aankoppelfietsen/Trekdeeltjes

Aankoppelfietsen of aankoppeltrekdeeltjes zijn hulpstukken die aan een manuele rolstoel kunnen gekoppeld worden, waardoor de rolstoel multifunctioneel wordt.

De kleinere voorwieltjes komen van de grond en men rijdt op een groter voorwiel.

Deze hulpmiddelen zijn dus volledig manueel (fiets), half elektrisch (elektrische fiets) of volledig elektrisch (trekdeeltje). Zo kan de gebruiker met zijn rolstoel grotere afstanden gaan maken zonder transfers te maken naar een auto.

Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en ondergrond is een verschillend model geschikt. Bij Spaas orthopedie hebben we heel wat ervaring hierin en helpen we u het juiste toestel te kiezen. Onderstaand gamma kan altijd bij ons uitgetest worden. Wij proberen dit zelf aan uw eigen rolstoel te koppelen voor de test, zo kan u optimaal gaan testen.

Stricker Crossbike

De Stricker Crossbike is het grootste en sterkste trekdeel in ons gamma. Bent u van plan om op onverharde wegen te rijden, of wilt u gewoon wat extra power? Dan is de Crossbike wat u zoekt.

Blumil

De Blumil en de Blumil Sport is een compact lichtgewicht trekdeeltje. Ideaal voor verharde ondergronden. De aankoppel methode is vol automatisch en heel gemakkelijk. Ideaal voor dagelijks gebruik.

Stricker Lipo Lomo

De Lipo Lomo is het stadsmodel van Stricker. Door zijn compacte uitvoering kan je hier overal mee manoeuvreren. Of u nu het grote 16′ wiel of het compacter 12′ wiel, de Lipo Lomo brengt u overal heen.

Lipo Smart

Blijft u toch graag wat in beweging dan is de Electrische handbike Lipo Smart ideaal voor u. Deze fiets koppelt vlotjes aan uw bestaande rolstoel.  Fietsen met vrienden en famillie kan terug. De Lipo Smart is in verschillende uitvoeringen beschikbaar.